X
ZATVORI
Vijesti
Četvrtak, 13.07.2023
Dukat mlijeko u novom EDGE pakovanju za praktičnije korištenje

Dukat trajno mlijeko promijenilo je svoje prepoznatljivo pakovanje i sada ga je na policama trgovina moguće pronaći u novom, praktičnijem, EDGE pakovanju, kao i cjelokupni UHT portfolio Dukat mlijeka.


Zamjena pakovanja učinila je ovo mlijeko atraktivnijim, ali i omogućila precizno izlijevanje, potpuno pražnjenje, kao i lakše otvaranje i zatvaranje omiljenog Dukat mlijeka svim korisnicima.


"Uvjereni smo da će ova promjena ambalaže dovesti do jačanja našeg brenda, ali i većeg interesa potrošača za našim mlijekom. Cilj nam je bio da ovim poboljšanjem zadržimo izvorni okus mlijeka i da dodatno zaštitimo i očuvamo sve nutritivne vrijednosti i vitamine, kao i ostale važne sastojke koji se nalaze u mlijeku. Novim, modernim i čistim dizajnom naglašava se prirodnost mlijeka kao savršene prirodne namirnice i njegove osnovne sirovine. Ovime smo još jednom pokazali da su nam kvalitet i briga o potrošačima na prvom mjestu, a i u budućnosti ćemo se truditi da im različitim inovacijama i poboljšanjima dajemo najbolje što možemo" poručili su iz kompanije Lactalis BH.


U sklopu lansiranja EDGE pakovanja bit će upriličene brojne prodajne aktivnosti širom BiH, a kupce očekuju i vrijedne nagrade.
Kompanija Lactalis BH danas se nalazi u samom vrhu mliječne industrije u Bosni i Hercegovini, a svoju stabilnu poziciju osigurava kontinuiranim ulaganjima u razvoj primarne proizvodnje mlijeka i mliječnih proizvoda.


Godišnje ova kompanija preradi više od 45 miliona litara mlijeka u Bosni i Hercegovini, a 50 posto gotovih proizvoda plasira na izvorna tržišta. Proizvodi Lactalisa danas se nalaze pod kapom robnih marki Dukat, Président, Galbani, Alpsko mleko, Domaće blago i Dar prirode.
Povećanje količine i kvaliteta svježeg sirovog mlijeka proizvedenog u BiH prioritet je stručnog tima veterinara i agronoma Lactalisa koji svakodnevnim radom, s proizvođačima mlijeka širom zemlje, unapređuju poslovanje kooperanata mljekare Inmer. Lactalis BH za potrebe svoje mljekare u Gradačcu otkupljuje mlijeko od 1.400 farmera iz Bosne i Hercegovine.
Svakodnevnim orkupom mlijeka sa domaćih farmi direktno doprinosi jačanju privrede, razvoju mljekarstva i održivom životu u svim krajeva BiH.

Pogledajte sve novostiLactalisBH d.o.o.
Kompanija Lactalis BH danas se nalazi u samom vrhu mliječne industrije u BiH, a svoju stabilnu poziciju osigurava kontinuiranim ulaganjima u razvoj primarne proizvodnje mlijeka i mliječnih proizvoda. Godišnje preradimo preko 43 miliona litara mlijeka, a 50% gotovih proizvoda plasiramo na izvozna tržišta.

Kontakt info
  
Lactalis BH d.o.o. Gradačac
  
25. novembra 5, Gradačac, BiH
  
+ 387 33 564 572
  
+ 387 35 564 550
  
+ 387 33 564 590
  
info@ba.lactalis.com
BESPLATNI potrošački telefon 0800 86 455
Instagram