X
ZATVORI
Vijesti
Petak, 29.04.2022
Lactalis BH donirao Općoj bolnici mjesečnu zalihu prehrambenih namirnica

Nakon javno objavljene informacije da Opća bolnica u Sarajevu ostaje bez prehrambenih namirnica, za pacijente jedne od najvećih bolnica u zemlji, Lactalis BH odlučio je donirati mjesečnu zalihu Dukat mlijeka, President Labne sirnog namaza i Icim maslaca.

Globalna kriza utjecala je na nestašicu pojedinih namirnica, kao i na njihovo povećanje cijena, što osjeća i zdravstveni sektor koji jednostavno više nema mogućnost nabave prehrambenih proizvoda.

Utjecaj globalne krize nije zaobišao niti prehrabmenu industriju, ali to ne može biti izlika da se pomogne uvijek kada je to moguće. Osjetljiv na potrebe ugroženih skupina, Lactalis BH je odlučio pomoći onoliko i kako najbolje može, a to je donacijom svojih proizvoda.

"Iako se iskreno nadamo da ćemo uskoro svi zajedno prevladati krizu u kojoj se nalazimo i do sada smo uvijek pružali ruku kada je bilo potrebno, ovom gestom želimo potaknuti i druge, koji mogu da pomognu kako pacijenti ne bi ostali uskraćeni za prehrembene artikle, toliko važne u njihovom oporavku", istaknuo je Dario Vrabec, generalni direktor Lactalis BH.

Lactalis BH uvijek je na pomoći građanima Bosne i Hercegovine, tako je i već ranije pomagao i donirao zdravstveno osoblje, a to će nastaviti činiti i u buduće.

Pogledajte sve novostiLactalisBH d.o.o.
Kompanija Lactalis BH danas se nalazi u samom vrhu mliječne industrije u BiH, a svoju stabilnu poziciju osigurava kontinuiranim ulaganjima u razvoj primarne proizvodnje mlijeka i mliječnih proizvoda. Godišnje preradimo preko 43 miliona litara mlijeka, a 50% gotovih proizvoda plasiramo na izvozna tržišta.

Kontakt info
  
Lactalis BH d.o.o. Gradačac
  
25. novembra 5, Gradačac, BiH
  
+ 387 33 564 572
  
+ 387 35 564 550
  
+ 387 33 564 590
  
info@ba.lactalis.com
BESPLATNI potrošački telefon 0800 86 455
Instagram