X
ZATVORI
Vijesti
Petak, 07.10.2022
Lactalis BH pomaže svojim uposlenicima i farmerima

U zadnje vrijeme svjedoci smo krize koja utječe na sve dijelove naših života povećavajući troškove i umanjujući životni standard.

Svi se nadamo da će kriza kratko trajati, ali dok se to ne desi važno je pomoći i biti uz one koji su nam najvažniji. Tako je kompanija Lactalis BH odlučila djelovati prema, njima najvažnijim skupinama, uposlenicima i farmerima od kojih otkupljuje mlijeko.

Jedan od načina pomoći uposlenicima Lactalis BH je i isplata jednokratnog iznosa od 1.080 BAM kako bi lakše prevladali utjecaj inflacije.

Isto tako svjesni svih poteškoća s kojima se bore njihovi farmeri, njih preko 1.500 u cijeloj Bosni i Hercegovini, Lactalis BH je u proteklim mjesecima povećao cijenu otkupa mlijeka za 30% u odnosu na isti period prošle godine.

"Briga za naše uposlenike nam je uvijek na prvom mjestu i zato smo se odlučili na ovu pomoć za koju vjerujemo da će biti od koristi njima i njihovim porodicama. Isto tako prioritet su nam i farmeri s čijih farmi dolazi mlijeko koje otkupljujemo. Želimo im pomoći da očuvaju svoje poslovanje koje je znatno ugrozio porast ulaznih troškova i cijene energenata", istaknuo je Kenan Kečo General Manager Lactalis BH.

Situacija u kojoj se nalazimo traži od svih nas solidarnost i razumijevanje, a na prvom mjestu je važno imati na umu one o kojima ovisi nesmetano poslovanje i oporavak od kriznih vremena. Ovakvim akcijama Lactalis BH potvrđuje temeljne vrijednosti kompanije, poticanje i njegovanje lokalne mliječne industije i svojih uposlenika.

Pogledajte sve novostiLactalisBH d.o.o.
Kompanija Lactalis BH danas se nalazi u samom vrhu mliječne industrije u BiH, a svoju stabilnu poziciju osigurava kontinuiranim ulaganjima u razvoj primarne proizvodnje mlijeka i mliječnih proizvoda. Godišnje preradimo preko 43 miliona litara mlijeka, a 50% gotovih proizvoda plasiramo na izvozna tržišta.

Kontakt info
  
Lactalis BH d.o.o. Gradačac
  
25. novembra 5, Gradačac, BiH
  
+ 387 33 564 572
  
+ 387 35 564 550
  
+ 387 33 564 590
  
info@ba.lactalis.com
BESPLATNI potrošački telefon 0800 86 455
Instagram