X
ZATVORI
Vijesti
Petak, 25.02.2022
Lactalis BH: Potrošači se okreću proizvodima koji prate njihov životni stil

Funkcionalnim proizvodima odgovara se na potrebe potrošača, pogotovo što potreba najčešće dolazi iz različitih oblika probavnih poremećaja, a jedan od vodećih je poremećaj je metabolizam laktoze. Kao odogovor na to je i mlijeko bez laktoze, Dukat Lagano jutro.

Lactalis BH jedna je od najvećih i najmodernijih proizvodnih kompanija mliječne industrije u Bosni i Herzegovini koja godišnje preradi preko 45 miliona litara mlijeka, otkupljenih od lokalnih mliječnih farmera i zadruga.

Budućnost mljekarskog sektora, Lactalis BH vidi u poticanju razvoja primarne proizvodnje mlijeka u Bosni i Hercegovini i osnaživanje lokalnih mliječnih farmera i zadruga. Tako je pokrenuta finansijska, stručna i savjetodavna pomoć svojim kooperantima, proizvođačima mlijeka, za prilagodu poslovanja uslovima Europske unije.

Kao nužnu stavku u poslovanju mljekarske proizvodne industrije, Lactalis BH naglašava inovativan pristup poslovanju kroz razvijanje kvalitetnih i stabilnih proizvoda, prateći svjetske trendove. Funkcionalni mliječni proizvodi, oni koji mogu lako i brzo odgovoriti na potrebe sve bržeg tempa života, imat će prednost među potrošačima. Tako linija proizvoda Dukat Lagano jutro, vodeći brend mliječnih proizvoda bez laktoze u Bosni i Hercegovini, sve je više prihvaćen i u fokusu potrošača.

Okosnica Lactalis BH poslovnog procesa je proizvodnja kvalitetnih i stabilnih proizvoda proizvedenih bez konzervansa i od svježeg domaćeg mlijeka najboljeg kvaliteta. Mlijeko, kao izvor bjelančevina, minerala i vitamina, ima brojne koristi za normalno funkcioniranje ljudskog organizma, zato smo zadovoljni što liniju proizvoda Dukat lagano jutro mlijeko bez laktoze i s 0% mliječne masti, mogu konzumirati svi potrošači, neovisno o tome kako prihvaćaju laktozu“, naglašava Bahić Edin, rukovodilac proizvodnje Lactalis BH.

Čak 25% stanovnika Bosne i Hercegovine ima poteškoća s konzumacijom mlijeka, sa simptomima osjećaja nadutosti, težine ili mučnine, potvrđuju podaci agencije za istraživanje Valicon.

 

Pogledajte sve novostiLactalisBH d.o.o.
Kompanija Lactalis BH danas se nalazi u samom vrhu mliječne industrije u BiH, a svoju stabilnu poziciju osigurava kontinuiranim ulaganjima u razvoj primarne proizvodnje mlijeka i mliječnih proizvoda. Godišnje preradimo preko 43 miliona litara mlijeka, a 50% gotovih proizvoda plasiramo na izvozna tržišta.

Kontakt info
  
Lactalis BH d.o.o. Gradačac
  
25. novembra 5, Gradačac, BiH
  
+ 387 33 564 572
  
+ 387 35 564 550
  
+ 387 33 564 590
  
info@ba.lactalis.com
BESPLATNI potrošački telefon 0800 86 455
Instagram