X
ZATVORI
Vijesti
Petak, 12.11.2021
Lactalis BH prvi na tržištu predstavlja širom svijeta omiljeni sirni namaz: President Labne

Lactalis BH prvi na tržištu predstavlja novitet koji je osvojio potrošače širom svijeta - President Labne, hranjivu i zdravu namirnicu lagane, prozračne i kremaste strukture koja nastaje dehidracijom jogurta.

Povodom predstavljanja novog proizvoda u bogatoj ponudi ukusnih President proizvoda voditelj marketinga Haris Kadenić istaknuo je: "Sklona inovacijama i očuvanju iznimne kvalitete svojih proizvoda kompanija Lactalis Group sa brandom President je europski lider u proizvodnji sira i globalni lider u proizvodnji mliječnih proizvoda. Ovoga puta kupcima predstavljamo najfiniji sirni namaz kojeg prepoznaje i voli gotovo pola planete. Imajući u vidu sjajan ukus ovog namaza kao i njegove hranjive vrijednosti, vjerujemo da će President Labne brzo pronaći svoj put do svakodnevne upotrebe".

President Labne – idealan za svaki obrok

Danas prepoznatljivi i neodoljivi ukus sirnog namaza labne ili labnah prepoznaju mnogi potrošači širom svijeta. Tradicionalno se proizvodi u zemljama Bliskoga istoka, gdje se koristi kao namaz obogaćen začinskim biljem, ali i kao podloga za različite slane i slatke recepte. Budući da sadrži visoke razine kalcija, bjelančevina, minerala i vitamina President Labne osim gastronomske ima i visoku hranjivu vrijednost te se kao namirnica može koristiti kao samostalan obrok tj. namaz, kao osnovni sastojak mnogih slatkih delicija te kao zamjena za vrhnje u tradicionalnim receptima.

Takmičenje President Čarobnjaci okusa

S ciljem upoznavanja javnosti s brojnim mogućnostima upotrebe ovog kremastog namaza u svakodnevnoj kuhinji, Lactalis BiH je na svojim profilima na društvenim mrežama pokrenuo nagradno takmičenje pod imenom "President Čarobnjaci okusa". Takmičenjem su obuhvaćeni svi kuhari amateri koji svoje kuharsko umijeće žele dokazati gastro zajednici smišljajući nove recepte koji će uključivati President Labne kao glavni sastojak. Prijave su u toku, a detalje možete potražiti na Facebook stranici Čarolije okusa.

Pogledajte sve novostiLactalisBH d.o.o.
Kompanija Lactalis BH danas se nalazi u samom vrhu mliječne industrije u BiH, a svoju stabilnu poziciju osigurava kontinuiranim ulaganjima u razvoj primarne proizvodnje mlijeka i mliječnih proizvoda. Godišnje preradimo preko 43 miliona litara mlijeka, a 50% gotovih proizvoda plasiramo na izvozna tržišta.

Kontakt info
  
Lactalis BH d.o.o. Gradačac
  
25. novembra 5, Gradačac, BiH
  
+ 387 33 564 572
  
+ 387 35 564 550
  
+ 387 33 564 590
  
info@ba.lactalis.com
BESPLATNI potrošački telefon 0800 86 455
Instagram