X
ZATVORI
Vijesti
Petak, 03.06.2022
President predstavlja dvije nove zvijezde: Emmental i Edam učinit će dan još ukusnijim!

Praktično pakovanje savršeno narezanog sira dobitna je kombinacija za sve ljubitelje slasnih sendviča

Dobro poznatoj obitelji sireva Lactalisovog brenda President pridružila su se dva nova člana i to u kategoriji polutvrdih rezanih sireva: President Emmental i Edam.

Emmental je polutvrdi kravlji sir koji sazrijeva najmanje šest sedmica da dobije svoj klasični, blago slatkasti okus s mirisom orašastih plodova. Osim privlačnog okusa, sve ljubitelje sira razveselit će vijest da su i Emmental i Edam savršeno narezani te dolaze u praktičnom pakiranju od 100g.

Upravo to ih čini odličnim izborom za pripremu ukusnih sendviča i drugih ukusnih i brzih zalogaja koji će omogućiti još više vremena za uživanje s najbližima, a da u isto vrijeme svakodnevni izazovi i obaveze s lakoćom budu obavljene.

Ako to nije dovoljno, poznato je i da svaki sir ima zdravstvene prednosti. Tako je istraživanje objavljeno u časopisu European Journal of Nutrition zaključilo da umjerena svakodnevna konzumacija sira smanjuje mogućnost razvoja kardiovaskularnih bolesti za 14 posto, a šansa dobivanja moždanog udara manja je za 10 posto. Istraživanje je trajalo 10 godina, a obuhvatilo je 200 tisuća ispitanika.

”Fokus naše poslovne filozofije oduvijek je bio, i ostat će, da našim vjernim kupcima omogućimo svježe, zdrave, prirodne i ukusne mliječne proizvode, proizvedene od svježeg domaćeg mlijeka najboljeg kvaliteta kako bismo zadovoljili njihove potrebe. Ovi sirevi će sigurno postati jedan od svakodnevnih favorita u vašoj porodici, te će vam dan učiniti malo ukusnijim”, naglasio je Adnan Kamber, Brand Manager u Lactalis BH.

Kompanija Lactalis BH nalazi se u samom vrhu mliječne industrije u BiH, a svoju stabilnu poziciju osigurava kontinuiranim ulaganjima u razvoj primarne proizvodnje mlijeka i mliječnih proizvoda. Lactalis BH proizvodi i distribuira mliječne proizvode različitih brendova, od kojih su svakako najpoznatiji Dukat i President.

Godišnje se preradi 45 miliona litara mlijeka u Bosni i Hercegovini zahvaljujući tome što kompanija aktivno podupire više od dvije tisuće farmera i zadruga od kojih otkupljuje mlijeko. Svoje robne marke kompanija prodaje u više od 150 zemalja diljem svijeta.

Pogledajte sve novostiLactalisBH d.o.o.
Kompanija Lactalis BH danas se nalazi u samom vrhu mliječne industrije u BiH, a svoju stabilnu poziciju osigurava kontinuiranim ulaganjima u razvoj primarne proizvodnje mlijeka i mliječnih proizvoda. Godišnje preradimo preko 43 miliona litara mlijeka, a 50% gotovih proizvoda plasiramo na izvozna tržišta.

Kontakt info
  
Lactalis BH d.o.o. Gradačac
  
25. novembra 5, Gradačac, BiH
  
+ 387 33 564 572
  
+ 387 35 564 550
  
+ 387 33 564 590
  
info@ba.lactalis.com
BESPLATNI potrošački telefon 0800 86 455
Instagram