X
ZATVORI
Vijesti
Ponedjeljak, 08.01.2024
Šampion imuniteta u čaši

Uravnotežite ishranu nakon prazničnih trpeza uz zalihe jogurta

Nakon bogatih prazničnih trpeza, slasnih ali jakih menija, vrijeme je uravnoteženu ishranu, jačanje imuniteta i dobre bakterije. Šampion i saradnik za jačanje imuniteta u čaši je b.Aktiv™ LGG® jogurt iz Dukata. Mliječna čarolija s blagotvornim učinkom u svakom gutljaju donosi osvježenje, bogatstvo hranjivih tvari ljekovoto djeluje na organizam.

U Novu godinu snažno uz b.aktiv™
Hladnije vrijeme osim pahulja znači i mnogo virusa i bakterija, pa je očuvanje imuniteta u ovim danima prioritet. Stoga je stručni tim Lactalisa kreirao b.Aktiv™ LGG® jogurt koji ima odgovor i na slabljenje organizma uslijed stresa, neredovne ili nepravilne prehrane.

Jogurt b.Aktiv™ LGG® sadrži vitamin B6 koji pomaže normalno funkcionisanje imuniteta i vitamin E, antioksidans koji doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa. Zato, ako ste se nakon slavlja razboljeli ova čaša je ključna za poboljšanje prirodne otpornosti i brži oporavak.

Milijardu saveznika za vaš odbrambeni mehanizam
U našim crijevima žive milioni mikroorganizama, a većina njih su bakterije. Za dobrobit i zdravlje crijeva, važno je da crijevna mikroflora bude u ravnoteži. To znači da loše (patogene) bakterije ne smiju prevladavati nad dobrim bakterijama.

Rezultati istraživanja nezavisnih laboratorija potvrdili su da se u čaši b.Aktiva LGG nalazi više od milijardu dobrih, probiotičkih bakterija LGG (Lactobacillus rhamnosus). One potiču stvaranje zdrave bakterijske flore, pa ovaj jogurt ima dokazanu učinkovitost u prevenciji gastroenteroloških i respiratornih infekcija, kao i u prevenciji promjena u funkcionisanju probavnog sistema uzrokovanih primjenom antibiotika.

Nutritivne vrijednosti
Tri velike čaše tekućeg jogurta ili jedna čvrstog zadovoljavaju čovjekovu dnevnu potrebu za vitaminima B2 i B12, te za mineralnim tvarima kalcijem i fosforom. Također, kalcij se bolje upija iz jogurta nego iz mlijeka upravo zahvaljujući mliječnoj kiselini koju jogurt sadrži. Kiseliji je od mlijeka, a sve mineralne tvari se bolje upijaju u kiselom okruženju, pa tako i cink koji jogurt sadrži.

Prvi i najpoznatiji funkcionalni jogurt u BiH i omiljeni zdravi izbor svih generacija je upravo b.Aktiv™ LGG® jogurt. Nutritivno je visokovrijedan i doprinosi normalnoj funkciji organizma. Informacije o sastavu i hranjivim vrijednostima ovog proizvoda dostupne su na: dukat-b-aktiv-lgg-natur-330g.

 

 

Pogledajte sve novostiLactalisBH d.o.o.
Kompanija Lactalis BH danas se nalazi u samom vrhu mliječne industrije u BiH, a svoju stabilnu poziciju osigurava kontinuiranim ulaganjima u razvoj primarne proizvodnje mlijeka i mliječnih proizvoda. Godišnje preradimo preko 43 miliona litara mlijeka, a 50% gotovih proizvoda plasiramo na izvozna tržišta.

Kontakt info
  
Lactalis BH d.o.o. Gradačac
  
25. novembra 5, Gradačac, BiH
  
+ 387 33 564 572
  
+ 387 35 564 550
  
+ 387 33 564 590
  
info@ba.lactalis.com
BESPLATNI potrošački telefon 0800 86 455
Instagram