X
ZATVORI
Vijesti
Petak, 07.10.2022
U Sarajevu i Gradačcu uposlenici Lactalisa učestvovali u čišćenju prirode

Četvrtu godinu zaredom Lactalis je na globalnom nivou potaknuo svoje uposlenike da se odazovu pozivu nevladine organizacije Let’s Do It World za akciju na Svjetski dan čišćenja.

Cilj ove incijative je učiniti prirodni okoliš čišćim u cijelom svijetu. Svake godine sve veći broj tvornica, skladišta i sjedišta Lactalisa širom svijeta pridružuje se ovoj inicijativi, koordinirajući lokalne CleanUp akcije.

Tokom dvije sedmice, od 12. do 25. septembra 2022. Lactalis širom svijeta provodi lokalne akcije prikupljanja smeća čime se podiže svijest uposlenika o važnosti sortiranja i recikliranja otpada. U 2021. više od 1200 Lactalisovih uposlenika i njihovih porodica, na 125 lokacija u 24 zemlje sudjelovalo je u ovom pokretu za čišću planetu.

"U Bosni i Hercegovini u akciju su uključena 64 uposlenika Lactalis BH i Inmera koji su prikupili oko 1200 kg otpada iz prirode. Čistili smo na dvije lokacije, u Gradačcu na jezeru Vidara i na Velikom polju na Igmanu. Prirodi se uvijek vraćamo i zato je važno da ju čuvamo kako za nas tako i za generacije koje dolaze", poručio je Dino Bajrić, direktor marketinga kompanije Lactalis u Bosni i Hercegovini.

Podrška ovoj inicijativi je dio napora koje Lactalis globalno ulaže u podizanje svijesti svojih uposlenika i potrošača o njihovoj ulozi u zatvaranju kruga pakovanja, od odgovornog i ekološki prihvatljivog pakovanja, preko odlaganja do recikliranja. Tako se sprječava nepropisno odlaganje otpada i osigurava da se svi materijali koji se mogu reciklirati pretvore u novu ambalažu ili drugu robu, izbjegavajući korištenje novih netaknutih prirodnih resursa.

Kako bi dodatno usmjerila potrošače prema ispravnim praksama razvrstavanja otpada, Lactalis grupacija se obvezala da će do 2025. godine 100% ambalaže sadržavati informacije o upravljanju otpadom, kao i da će povećati količinu recikliranog materijala uključenog u ambalažu i idućih će godina ciljati na ambalažu koja se može 100% reciklirati.

Sudjelovanjem u Svjetskom danu čišćenja, Lactalis BH s ponosom doprinosi globalnoj inicijativi koja okuplja gotovo 13,5 miliona volontera u 191 zemalja, što je rezultiralo prikupljanjem 53 miliona kg napuštenog otpada, prema podacima nevladine organizacije Let’s Do It World 2021.

Pogledajte sve novostiLactalisBH d.o.o.
Kompanija Lactalis BH danas se nalazi u samom vrhu mliječne industrije u BiH, a svoju stabilnu poziciju osigurava kontinuiranim ulaganjima u razvoj primarne proizvodnje mlijeka i mliječnih proizvoda. Godišnje preradimo preko 43 miliona litara mlijeka, a 50% gotovih proizvoda plasiramo na izvozna tržišta.

Kontakt info
  
Lactalis BH d.o.o. Gradačac
  
25. novembra 5, Gradačac, BiH
  
+ 387 33 564 572
  
+ 387 35 564 550
  
+ 387 33 564 590
  
info@ba.lactalis.com
BESPLATNI potrošački telefon 0800 86 455
Instagram