X
ZATVORI




Recept
Petak, 18.06.2021
BRAZILSKI UŠTIPCI SA SIRNIM NAMAZOM

Potreban materijal za 4 osobe.

Sastojci za tijesto:

2 šolje brašna 

1/2 šolje Dukat trajno mlijeko

2 jajeta

2 kašike President maslaca

1 kašika praška za pecivo 

sol

Sastojci za fil:

300gr mljevenog mesa

2 kašike ulja

1 glavica sitno isjeckanog crnog luka

2 oguljena sitno isjeckana paradajza bez sjemenki 

sol

biber

peršun

Sastojci za sirni namaz:

200gr pureće šunke 

400gr President Zagrebački sir

50gr kiselih krastavaca

Proces rada za tijesto

Sve sastojke izmješati rukama i ostaviti da odstoji. Oklagijom razvaljati tijesto i filovati. Prije zatvaranja uštipka ivice tijesta premazati bjelancetom kako fil ne bi iscurio tokom pećenja. Žumancetom premazati gotove uštipke i peći na srednjoj jačini dok ne porumene.

Proces rada za fil:

Zagrijati ulje i pržiti meso sa lukom. Dodati paradajz, so, biber i peršun po ukusu. Pirjati dok ne ispari sva tečnost. Nakon što je fil gotov može mu se dodati tvrdo kuhano jaje.

Proces rada za sirni namaz:

Pureću šunku i krastavice isjeći na kockice i dodati President Zagrebački sir. Začiniti po želji i promješati.

Servirati sa uštipcima. 

 

Sastojci
2
šolje brašna
1/2
šolje Dukat trajno mlijeko
2
jajeta
2
kašike President maslaca
1
kašika praška za pecivo
sol
300gr
mljevenog mesa
2
kašike ulja
1
glavica sitno isjeckanog crnog luka
2
oguljena sitno isjeckana paradajza bez sjemenki
sol
biber
peršun
200gr
pureće šunke
400gr
President Zagrebački sir
50gr
kiselih krastavaca

Vezani proizvodi

Politikom kvalitete Lactalis grupe određene su smjernice za kontinuirano unapređenje kvalitete proizvoda

President maslac 200g
Zagrebački sir 375 g
Pogledajte sve proizvode

Ostali recepti

Politikom kvalitete Lactalis grupe određene su smjernice za kontinuirano unapređenje kvalitete proizvoda

Recepti
Petak, 02.02.2024
Postpraznična trpeza sa Žaretom
Nakon prazničnih slavlja i bogatih trpeza, vraćanjem ravnoteže u prehrambene navike za mnoge od nas ...
Recepti
Ponedjeljak, 21.11.2022
Pogačice s President kajmakom
Priprema: Otopiti kvasac u pola šolje toplog mlijeka s kašičicom šećera i soli. ...
Recepti
Utorak, 20.09.2022
Pire krompir sa Somborskom
Somborska u kombinaciji s mrvljenim ruzmarinom i malo rendane limunove kore, učinit će jednostavni pire ...
Pogledajte sve recepte



LactalisBH d.o.o.
Kompanija Lactalis BH danas se nalazi u samom vrhu mliječne industrije u BiH, a svoju stabilnu poziciju osigurava kontinuiranim ulaganjima u razvoj primarne proizvodnje mlijeka i mliječnih proizvoda. Godišnje preradimo preko 43 miliona litara mlijeka, a 50% gotovih proizvoda plasiramo na izvozna tržišta.

Kontakt info
  
Lactalis BH d.o.o. Gradačac
  
25. novembra 5, Gradačac, BiH
  
+ 387 33 564 572
  
+ 387 35 564 550
  
+ 387 33 564 590
  
info@ba.lactalis.com
BESPLATNI potrošački telefon 0800 86 455
Instagram