X
ZATVORI




Recept
Srijeda, 17.08.2022
Gazpacho sa President Somborskom

Hladna supa na bazi paradajza tradicionalno je jelo španske Andaluzije, no jednostavan način pripreme i osvežavajući, zdravi sastojci učinili su je popularnim jelom u celom svetu. Mi smo je uparili sa sirom Président Somborskom i nismo pogrešili!

Kulinarski savjet
Gazpacho se poslužuje dobro rashlađen, pa ga, neposredno prije serviranja, možete dodatno rashladiti s par kockica leda.


Papriku dobro operite, osušite te potom ispecite na roštilju ili u rerni. Pecite je 10 - 15 minuta, tj. sve dok joj ne potamni kožica. Pustite je da se ohladi i potom očistite od kožice i sjemenki.
Operite paradajz i svaki isijecite na četiri dijela.
U blenderu ili štapnim mikserom izmiješajte paradajz sa sitno isječenim parčetom hljeba.
Dodajte im sitno isječenu pečenu papriku, dvije kašike ekstra djevičanskog maslinovog ulja, jednu supenu kašiku balzamovog sirćeta, par listova svježeg bosiljka, malo soli i bibera i sve zajedno dobro izmiješajte.
Ako je supa pregusta, možete dodati malo vode.
Dobijenu supu stavite u frižider da se hladi najmanje sat vremena.
Prije posluživanja svakom serviranju supe dodajte na sitne kockice narezan sir President Somborska.
 

Sastojci
2 kašike
Maslinovo ulje
200 gr
President Somborska
1 prstohvat
Biber
1 kom
Crvena paprika
1 prstohvat
So
Bijeli hljeb
3 kom
Paradajiz
1
List bosiljka
1 kašika
Balzamovo sirće

Vezani proizvodi

Politikom kvalitete Lactalis grupe određene su smjernice za kontinuirano unapređenje kvalitete proizvoda

Somborska 900 g
Somborska 500 g
Somborska 250 g
Pogledajte sve proizvode

Ostali recepti

Politikom kvalitete Lactalis grupe određene su smjernice za kontinuirano unapređenje kvalitete proizvoda

Recepti
Utorak, 16.07.2024
Žaretov slani kolač sa sirevima i špinatom
Novi savršen recept za ljetno uživanje Popularni kuhar Žarko Marić, svima poznat i omiljen sa ...
Recepti
Petak, 02.02.2024
Postpraznična trpeza sa Žaretom
Nakon prazničnih slavlja i bogatih trpeza, vraćanjem ravnoteže u prehrambene navike za mnoge od nas ...
Recepti
Ponedjeljak, 21.11.2022
Pogačice s President kajmakom
Priprema: Otopiti kvasac u pola šolje toplog mlijeka s kašičicom šećera i soli. ...
Pogledajte sve recepte



LactalisBH d.o.o.
Kompanija Lactalis BH danas se nalazi u samom vrhu mliječne industrije u BiH, a svoju stabilnu poziciju osigurava kontinuiranim ulaganjima u razvoj primarne proizvodnje mlijeka i mliječnih proizvoda. Godišnje preradimo preko 43 miliona litara mlijeka, a 50% gotovih proizvoda plasiramo na izvozna tržišta.

Kontakt info
  
Lactalis BH d.o.o. Gradačac
  
25. novembra 5, Gradačac, BiH
  
+ 387 33 564 572
  
+ 387 35 564 550
  
+ 387 33 564 590
  
info@ba.lactalis.com
BESPLATNI potrošački telefon 0800 86 455
Instagram