Grčka salata uobičajeni je prilog svakog "poštenog" grčkog obroka! Zahvaljujući blagonaklonoj mediteranskoj klimi, grčke bašte obiluju ukusnim povrćem koje je temelj zdrave mediteranske ishrane i neizostavan sastojak grčke salate. Izbor sira čini razliku od salate do salate zato odaberite najfiniji sir - President Somborsku.
Kulinarski savet
Najbitniji sastojak za grčku salatu je svakako maslinovo ulje. Ako pri pripremi upotrebljavate maslinovo ulje ekstra kvaliteta, salata će sigurno biti ukusnija!
Očistite i operite 600 g paradajza, 300 g svežih krastavaca, 150 g crnog luka, 250 g zelene paprike. Zatim, paradajz isjecite na kriške, a luk, paprike i neoguljene krastavce isjecite na kolutove.
Povrće rasporedite po tanjirima na kojima ćete servirati salatu, obložite ga sa 120 g crnih maslina bez koštica i 200 g President Somborske fete, isečene na kockice.
U posebnoj posudi umutite salatni preliv od ekstra djevičanskog maslinovog ulja, vinskog sirćeta, soli i bibera pa njime nakapljite sastojke grčke salate.
Sve pospite seckanim origanom i poslužite!