Salate su odavno "odrasle" iz priloga u samostalno jelo. Izdašna, osvježavajuća meksička salata diči se prekrasnim bojama i aromama, a uz mali dodatak domaćeg vrhnja za svježi sir, definitivno postaje glavno jelo i pravi užitak za nepce.
Priprema:
Piletinu isječenu na rezance kratko propržite na vodi i malo maslinovog ulja. Isjedite i stavite u veliku posudu za salatu.
U posebnoj posudi promiješajte majonezu, jogurt, začine, koncentrat paradajza i luk, kratko odložite da bi se ukusi sjedinili, a zatim pripremljenim preljevom prelijte piletinu.
Dodajte paprike i kukuruz i polako miješajte dok preljev ne pokrije sve sastojke.
Kuvan pirinač stavite na tanjur, a mješavinu piletine složite u sredinu.
Preko svega posipajte Domaće kiselo vrhnje za svježi sir i odmah poslužite.
Poslužite sa zelenom salatom začinjenom limunovim sokom i preljevom od ulja sa začinskim biljem. Ako volite ljuće, dodajte isječene zelene čili papričice.