Priprema:
Otopiti kvasac u pola šolje toplog mlijeka s kašičicom šećera i soli. Ostaviti na toplom dok ne ispuni šolju. Izmiješati brašno, sol, pripremljeni kvasac, dodati jedno žumanjak, President maslac i President Kajmak. Zamijesiti srednje meko tijesto s mlakim mlijekom i ostaviti da odmori 10-ak minuta.
Razviti tijesto, da bude oko 1 cm debljine. Modlicom izvaditi pogačice i poredati na pleh preko papira za pečenje. Premazati umućenim bjelanjkom i "ištipati" malo makazama. Posuti susamom ili kimom i ostaviti da još malo rastu dok se rerna zagrije.
Pogačice peći na 200 C oko 20-ak minuta. Preostalo tijesto ponovo skupiti i ponovo razviti, mogu se izvaditi pogačice ili napraviti štapići. Odlične su za grickanje za dječje rođendane, za pravljenje malih kanapea, za putovanja. Fine su i narednog dana, ako preostanu, a mogu se i zamrznuti pečene ili nepečene. Služiti s President Kajmakom.