Proces rada:
Dobro umutite 8 žumanaca sa 100gr šećera, zatim dodajte snijeg od 8 bjelanaca i 150 gr brašna te masu sjedinite. Polovinu mase sipajte u okrugli, a polovinu u četvrtasti pleh i ispecite. Dok je toplo četvrtastu masu premažite tankim slojem pekmeza i uvijte u rolat, a kada se ohladi isjecite na komade.
Nadjev:
U šolji mlijeka razmutite 5 žumanaca, 150 gr šećera i 80 gr brašna. Ovu masu sipajte u kipuće mlijeko i uz neprestalno miješanje kuhajte dok se smjesa ne zgusne. U ohlađen krem dodajte vanilin šećer i maslac i promiješajte. Polovinom mase namazažite okruglo tijesto i pokrijte ga sa 500gr na kolutove izrezanih banana. Preko njih složite kolutove rolata, prelite ostatkom kreme i prekrite drugom polovinom na kolutove izrezanih banana. Tortu ukrasiti šlagom. Ostaviti u frižider da se dobro stegne. Umjesto banana može se koristiti i drugo voće.