X
ZATVORI




Dukat maslac 250g
O proizvodu
Dukat maslac  proizveden je prema tradicionalnoj recepturi od najkvalitetnijeg slatkog vrhnja. Odlikuje ga prepoznatljiv i blag okus slatkog vrhnja. 

Neizostavan je dio kvalitetnog doručka te nezamjenjiv u pripremi kvalitetnih slanih i slatkih jela i deserta. 
PROSJEČNA HRANJIVA VRIJEDNOST NA 100g
Energetska vrijednost
3056 kJ/ 743 kcal
Masti
82 g
Zasićene masne kiseline
56g
Ugljikohidrati
0,7g
Šećeri
0,7g
Proteini
0,6g
so*
0,03g

*od prirodno prisutnog natrija

Sastojci
Pasterizirano vrhnje (mlijeko)
< Prethodni proizvod
Sljedeći proizvod >
Recepti
Ponedjeljak, 21.06.2021
LOSOS S PEČENIM KROMPIROM
Proces rada: Začine izgnječiti zatim posuti losos&nbsp;sa začinima i ostaviti da odstoji u frižideru ...
Recepti
Ponedjeljak, 21.06.2021
PENNE SA PILETINOM U CARRY SOSU
Proces rada: U ključaloj slanoj i nauljenoj vodi skuhati penne. Na Dukat maslacu pržiti sitno isjeckan ...
Recepti
Ponedjeljak, 21.06.2021
KOLAČ 3,2,1
Proces rada: Od bra&scaron;na, maslaca, jaja, &scaron;ećera i pra&scaron;ka za pecivo umjesiti tijesto. ...
Recepti
Srijeda, 07.07.2021
ROLOVANA PILETINA U CRVENOM SOSU
Potreban materijal za 4 osobe: 800gr pilećeg filea 200gr mrkve&nbsp; 2 veća krompira&nbsp; 1 manji ...
Recepti
Srijeda, 07.07.2021
BRUSKETE
Proces rada: Dukat maslac istopiti. Bijeli luk, crveni luk, vlasac i per&scaron;un sitno isjeckati ...
Recepti
Srijeda, 07.07.2021
TORTA OD BOROVNICA
Proces rada: Od keksa, otopljenog maslaca i mlijeka rukama napraviti podlogu za tortu i smjesu utisnuti ...
Recepti
Srijeda, 07.07.2021
DUKAT TORTA SA PILETINOM
Potreban materijal za 4 osobe. 2 kg bra&scaron;na&nbsp; 1 kg maslaca&nbsp; 10&nbsp;jaja&nbsp; 50gr ...
Recepti
Srijeda, 07.07.2021
ČOKOLADNA TORTA
Potreban materijal: 250gr Dukat jogurta&nbsp; 250gr &scaron;ećera 1 vanilin &scaron;ećer 3 jaja&nbsp; 80gr ...
Recepti
Petak, 09.07.2021
PENNE
Prijedlog jela za&nbsp;4 osobe. Procces rada: Na kockice isjeći luk, papriku i &scaron;unku. Pržiti ...
Recepti
Petak, 09.07.2021
ZELENI PILEĆI FILE
Prijedlog jela za&nbsp;4 osobe. Proces rada: Pileće filete ispeći u gril tavi da dobiju rumenu kozicu. ...
Recepti
Utorak, 20.07.2021
BRZI I FINI RAZLJEVAK
Prijedlog jela za 4 osobe. Proces rada: Dobro umutiti žumanca, maslac i kajmak, pa dodati sir, mlijeko ...
Recepti
Srijeda, 21.07.2021
KREM SUPA OD KROMPIRA I TIKVICE
Proces rada: Na maslacu prepržite luk, dodajte krompir i tikvicu koje ćete prethodno isjeckati na kockice ...
Recepti
Srijeda, 21.07.2021
BANANA TORTA
Proces rada: Dobro umutite 8 žumanaca sa 100gr &scaron;ećera, zatim dodajte snijeg od 8 bjelanaca i ...
Recepti
Srijeda, 21.07.2021
RAMSTEAK SA VRHNJEM BRZO I FINO
Prijedlog jela za 4 osobe. Proces rada: Puter otopite&nbsp;u tavi zatim dodajte ramstek i pecite ga ...
Recepti
Četvrtak, 22.07.2021
TELEĆA ČORBA
Proces rada: Meso isjeći na kockice, kratko blan&scaron;irati u vodi i isprati hladnom vodom. Na masnoći ...
Recepti
Četvrtak, 22.07.2021
SAVIJAČA OD JABUKA
Proces rada: Maslac prvo istopiti. Jabuke izrendati i dodati im grožđice, orahe, &scaron;ećer, vanilin ...
Recepti
Četvrtak, 29.07.2021
KROFNE SA DŽEMOM
Proces rada: U malo mlake vode ili mlijeka razmutiti kvasac i ostaviti nekoliko minuta. Zamutiti tijesto ...
Recepti
Četvrtak, 29.07.2021
SUPA OD KROMPIRA
Prijedlog jela za 4 osobe. Proces rada : U veću&nbsp; posudu otopiti maslac. Dodati bra&scaron;no ...



LactalisBH d.o.o.
Kompanija Lactalis BH danas se nalazi u samom vrhu mliječne industrije u BiH, a svoju stabilnu poziciju osigurava kontinuiranim ulaganjima u razvoj primarne proizvodnje mlijeka i mliječnih proizvoda. Godišnje preradimo preko 43 miliona litara mlijeka, a 50% gotovih proizvoda plasiramo na izvozna tržišta.

Kontakt info
  
Lactalis BH d.o.o. Gradačac
  
25. novembra 5, Gradačac, BiH
  
+ 387 33 564 572
  
+ 387 35 564 550
  
+ 387 33 564 590
  
info@ba.lactalis.com
BESPLATNI potrošački telefon 0800 86 455
Instagram