X
ZATVORI




Recept
Srijeda, 07.07.2021
ČOKOLADNA TORTA

Potreban materijal:

250gr Dukat jogurta 

250gr šećera

1 vanilin šećer

3 jaja 

80gr brašna 

75gr kakaa

100gr otopljenog i ohlađenog maslaca

1 prašak za pecivo

prstohvat soli

Za kremu:

200ml B&F Vrhnja za šlag

180gr tamne čokolade

Za glazuru:

250 gr tamne čokolade 

100ml B&F Vrhnja za šlag

Za dekoraciju:

100gr bijele čokolade

Proces rada:

U zdjelu staviti jogurt, šećer, vanilin šećer i sol izmiksati mikserom, a onda i dalje miksajući dodavati jedno po jedno jaje, a zatim polako dodavati i suhe sastojke sve sjediniti i dodati tekući maslac.

Kalup za tortu obložiti sa pek papirom i smjesu izliti u kalup, poravnati i peći 20 -25 min.

Kremu pripremamo tako što čokoladu isjeckamo na male komadiće -u lončiću na laganoj vatri zagrijati šlag do vrenja skloniti sa vatre i uz pomoć spatule umješati čokoladu. Miješati dok se čokolada ne istopi, a smjesa postane glatka i sjajna. Sačekati da se krema prohladi oko torte koja se ohladila staviti obruč i tortu preliti gotovom kremom i staviti u frižider da se krema stisne.

Glazuru pripremiti tako što ćete u lončiću zagrijati šlag , maknuti sa vatre i u njemu mješajući otopiti čokoladu - sačekati i preliti je preko torte i ohladiti u frižideru.

Dekoracuju pripremiti tako što bijelu čokoladu nakidate i otopire na pari. Napraviti slastičarsku vrećicu i dekorišite po želji.

 

Sastojci
250gr
Dukat jogurta
250gr
šećera
1
vanilin šećer
3
jaja
80gr
brašna
75gr
kakaa
100gr
maslaca
1
prašak za pecivo
sol
300ml
B&F Vrhnja za šlag
430gr
tamne čokolade
100gr
bijele čokolade

Vezani proizvodi

Politikom kvalitete Lactalis grupe određene su smjernice za kontinuirano unapređenje kvalitete proizvoda

Dukat tekući jogurt 2,8% 180g
Dukat tekući jogurt 2,8% 1kg
Dukat tekući jogurt 2,8% 1,5kg
Dukat tekući jogurt 1,6% 1kg
Dukat čvrsti jogurt 3,2% 180g
Dukat čvrsti jogurt 3,2% 800g
Dukat maslac 20g
Dukat maslac 125g
Dukat maslac 200g
Dukat maslac 250g
Pogledajte sve proizvode

Ostali recepti

Politikom kvalitete Lactalis grupe određene su smjernice za kontinuirano unapređenje kvalitete proizvoda

Recepti
Utorak, 16.07.2024
Žaretov slani kolač sa sirevima i špinatom
Novi savršen recept za ljetno uživanje Popularni kuhar Žarko Marić, svima poznat i omiljen sa ...
Recepti
Petak, 02.02.2024
Postpraznična trpeza sa Žaretom
Nakon prazničnih slavlja i bogatih trpeza, vraćanjem ravnoteže u prehrambene navike za mnoge od nas ...
Recepti
Ponedjeljak, 21.11.2022
Pogačice s President kajmakom
Priprema: Otopiti kvasac u pola šolje toplog mlijeka s kašičicom šećera i soli. ...
Pogledajte sve recepte



LactalisBH d.o.o.
Kompanija Lactalis BH danas se nalazi u samom vrhu mliječne industrije u BiH, a svoju stabilnu poziciju osigurava kontinuiranim ulaganjima u razvoj primarne proizvodnje mlijeka i mliječnih proizvoda. Godišnje preradimo preko 43 miliona litara mlijeka, a 50% gotovih proizvoda plasiramo na izvozna tržišta.

Kontakt info
  
Lactalis BH d.o.o. Gradačac
  
25. novembra 5, Gradačac, BiH
  
+ 387 33 564 572
  
+ 387 35 564 550
  
+ 387 33 564 590
  
info@ba.lactalis.com
BESPLATNI potrošački telefon 0800 86 455
Instagram