Potreban materijal:
250gr Dukat jogurta
250gr šećera
1 vanilin šećer
3 jaja
80gr brašna
75gr kakaa
100gr otopljenog i ohlađenog maslaca
1 prašak za pecivo
prstohvat soli
Za kremu:
200ml B&F Vrhnja za šlag
180gr tamne čokolade
Za glazuru:
250 gr tamne čokolade
100ml B&F Vrhnja za šlag
Za dekoraciju:
100gr bijele čokolade
Proces rada:
U zdjelu staviti jogurt, šećer, vanilin šećer i sol izmiksati mikserom, a onda i dalje miksajući dodavati jedno po jedno jaje, a zatim polako dodavati i suhe sastojke sve sjediniti i dodati tekući maslac.
Kalup za tortu obložiti sa pek papirom i smjesu izliti u kalup, poravnati i peći 20 -25 min.
Kremu pripremamo tako što čokoladu isjeckamo na male komadiće -u lončiću na laganoj vatri zagrijati šlag do vrenja skloniti sa vatre i uz pomoć spatule umješati čokoladu. Miješati dok se čokolada ne istopi, a smjesa postane glatka i sjajna. Sačekati da se krema prohladi oko torte koja se ohladila staviti obruč i tortu preliti gotovom kremom i staviti u frižider da se krema stisne.
Glazuru pripremiti tako što ćete u lončiću zagrijati šlag , maknuti sa vatre i u njemu mješajući otopiti čokoladu - sačekati i preliti je preko torte i ohladiti u frižideru.
Dekoracuju pripremiti tako što bijelu čokoladu nakidate i otopire na pari. Napraviti slastičarsku vrećicu i dekorišite po želji.