X
ZATVORI




Recept
Četvrtak, 29.07.2021
KROFNE SA DŽEMOM

Proces rada:

U malo mlake vode ili mlijeka razmutiti kvasac i ostaviti nekoliko minuta. Zamutiti tijesto od rastopljenog maslaca, šećera, žumanceta, brašna i kvasca. Dobro umijeseno tijesto razvlačimo oklagijom na debljinu oko 1/2 cm. Časom ili kalupom vadimo okrugle pogačice. Sastavljati po dvije, a u sredinu staviti džem. Krofne ostaviti da odstoje oko pola sata, a zatim ih pržiti na vrelom ulju, svaku isprženu krofnu uvaljati u šećer u prahu  i servirati na tanjir.

 

Sastojci
100gr
Dukat maslaca
100gr
šećera u prahu
100gr
šećera
1/4 l
mlijeka
4
jaja
1kg
brašna
kvasac
džem

Vezani proizvodi

Politikom kvalitete Lactalis grupe određene su smjernice za kontinuirano unapređenje kvalitete proizvoda

Dukat trajno mlijeko 2,8% mm
Dukat maslac 20g
Dukat maslac 125g
Dukat maslac 200g
Dukat maslac 250g
Pogledajte sve proizvode

Ostali recepti

Politikom kvalitete Lactalis grupe određene su smjernice za kontinuirano unapređenje kvalitete proizvoda

Recepti
Petak, 02.02.2024
Postpraznična trpeza sa Žaretom
Nakon prazničnih slavlja i bogatih trpeza, vraćanjem ravnoteže u prehrambene navike za mnoge od nas ...
Recepti
Ponedjeljak, 21.11.2022
Pogačice s President kajmakom
Priprema: Otopiti kvasac u pola šolje toplog mlijeka s kašičicom šećera i soli. ...
Recepti
Utorak, 20.09.2022
Pire krompir sa Somborskom
Somborska u kombinaciji s mrvljenim ruzmarinom i malo rendane limunove kore, učinit će jednostavni pire ...
Pogledajte sve recepte



LactalisBH d.o.o.
Kompanija Lactalis BH danas se nalazi u samom vrhu mliječne industrije u BiH, a svoju stabilnu poziciju osigurava kontinuiranim ulaganjima u razvoj primarne proizvodnje mlijeka i mliječnih proizvoda. Godišnje preradimo preko 43 miliona litara mlijeka, a 50% gotovih proizvoda plasiramo na izvozna tržišta.

Kontakt info
  
Lactalis BH d.o.o. Gradačac
  
25. novembra 5, Gradačac, BiH
  
+ 387 33 564 572
  
+ 387 35 564 550
  
+ 387 33 564 590
  
info@ba.lactalis.com
BESPLATNI potrošački telefon 0800 86 455
Instagram